sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

9.2.2017



Okei, nopea verikokeella käynti. Piikki kyynärtaipeeseen. Ei tule verta. Kokeillaan toiseen käteen. Ei tule verta. "Haen kokeneemman hoitajan", hän sanoo ja poistuu huoneesta. Tuttua. Odottaessani poikaani oli sama juttu. Äitiysneuvolassa yritettiin piikittää molempiin käsiin useamman kerran ja sitten lähetettiin labraan. Parin yrityksen jälkeen he siellä saivat minulta verta tulemaan.

Toinen hoitaja saapuu paikalle ja kokeilee tällä kertaa avoneulalla. Ei onnistu. Kokeillaan uudelleen. No nyt. Nyt tulee verta. Uusi putki. Uusi putki. Uusi putki. Verentulo hiipuu, sitä ei saada tarpeeksi. Hoitajan on pakko lähteä käymään jossain, mikä ikinä hänellä kesken olikaan. Odotetaan että hän tulee takaisin. Ja me odotamme. 

Voi hemmetti, minun pitäisi kohta olla töissä. Vilkuilen kelloa hermostuneena. Kukakohan siellä on aamuvuorossa? Onkohan paljon lapsia hoidossa? Keitä lapsia aamussa mahtaa olla?

Hoitaja kyllästyy odottamaan ja lähtee etsimään uutta hoitajaa. Kolmas hoitaja yrittää saada verta minusta. Ei onnistu. Toinen hoitaja palaa takaisin. Hän ottaa loput veret kämmenselästäni. Kaikki putket täynnä. Verenoton ja paaston jälkeen oloni on heikko. Nyt kiireellä töihin. Toivottavasti siellä on vielä aamupalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti