sunnuntai 1. lokakuuta 2017

9.9.2017



”Satakunnan sairaanhoitopiiri”. Mikä tämä nyt on? Hammaslääkärilaskukin tuli jo. Mieheni nostaa kuoren lattialta ja minä avaan sen saatuani lenkkivaatteet riisuttua. Kutsu naistentautien polille lääkäriä tapaamaan. Tämä liittyy nyt siihen inseminaatiohoitoon. 29.9. Ai se onkin jo niin pian. Jonot eivät olleetkaan ihan niin pitkät kuin oletin. Viikkoa ennen täytyy käydä antamassa virtsanäyte. Mitä he siitä katsovat? Varmistavat etten ole raskaana? Tämä on nyt ilmeisesti vasta jokin kartoituskäynti. Ehkä keskustellaan ja katsotaan kiertoni perusteella sopiva aika inseminaatiohoitoa varten.

Kutsun liitteenä olevissa täytettävissä papereissa kysytään kaikkea outo. Onko lapsia huostaanotettu, onko linnatuomioita ja mikäli on avoliitossa niin onko jompikumpi naimisissa jonkun muun kanssa. Kysymykset naurattavat. Miksi joku olisi naimissa jonkun muun kanssa? No, onhan sitä kaikenlaisia ihmisiä. Never know.

Nyt tämä alkaa tuntumaan vähän jo todelta. Olemme oikeasti menossa lapsettomuushoitoihin. Olemme lapsettomuudesta kärsivä pari. Kirjeessä kerrotaan keskusteluavusta ja vertaistukiryhmistä. En koe tarvitsevani sellaisia, ainakaan vielä. Tämä inseminaatiohoito tuo minulle uutta toivoa. ehkä näin raskaudun. Pakkohan se on. Raskaushan melkein pakotetaan alkamaan. Inseminaatiohoidolla sen on onnistuttava. Ehkä vauva saa alkunsa jo tämän vuoden puolella.

Viestitän heti siskoilleni ja ystävälle, sille ainoalle, jolle lapsettomuudesta olen kertonut.

2 kommenttia:

  1. Hei! Törmäsin blogiisi. Itsellä ensimmäinen inseminaatiohoito käynnissä, ihan alussa :) Lähetän vain pienen lämpimän terveisen kohtalotoverilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja tervetuloa blogini pariin! :) Itsellä ensimmäinen inseminaatiohoito aloitetaan ensikierrolla. :) Voimia sinne ja toivotaan että hoidosta on apua! :)Itsellä ainakin inseminaatiohoito tuotaas uutta toivoa ja jälleen uskaltaa haaveilla, että ehkä lapsen saanti onkin mahdollista. :)

      Poista