perjantai 7. heinäkuuta 2017

6.2.2017



On syntymäpäiväni. Ensimmäinen käyntini naistentautien polilla. Istun odotushuoneessa hermostuneena. Jännittää. Pelkään jotain kamalaa löytyvän. Tekstaan miehelleni. Hän saa jännitykseni lieventymään edes hieman. Hoitaja kutsuu minua. Hän kävelee huoneeseen niin nopeasti etten tahdo pysyä perässä. Yritän hymyillä.

Lääkäri ei kysele mitään mihin en olisi jo kertaalleen vastannut. Hän tekee perus sisätutkimuksen ja sitten ultrataan. Sisääni viedään tuo väkisinkin dildoa muistuttava kapistus. Rakkuloita näkyy, niin kuin yksityisellä jo puolisen vuotta sitten kerrottiinkin. Nyt se on varmistettu, "sain" diagnoosin PCOS, monirakkulaoireyhtymä.

Kamala kipu. Näin kauheita kipuja olen tuntenut vain synnyttäessäni. Aivan kuin supistuksia olisi. Sisääni ruiskutetaan jotain, joka saa minut melkein itkemään. Olisipa mieheni nyt tässä. Voisin pitää häntä kädestä, puristaa aina lujempaa mitä enemmän sattuu. En muista mitä se oli. Keittosuolaliuosta? Ehkäpä. Sitten katetri viedään sisääni. Tarkoituksena siis varmistaa että munanjohtimeni ovat auki. Että munasolut todella pääsevät liikkeelle. Ettei klamydia ole arpeuttanut munanjohtimiani umpeen. Tätä kutsutaan hydrosalpingografiaksi. Hyviä uutisia, munanjohtimeni ovat avoinna!

Kaikki vaikuttaa normaalilta. Munasolut pääsevät kulkeutumaan kohtuun, ei näy mitään poikkeavaa, limakalvot hyvät. Ainut on tuo PCOS, jonka vuoksi en välttämättä ovuloi. Clomifenin avulla saadaan ovulaatio aikaiseksi. Silloin monikkoraskauden riski kasvaa ja sivuoireita voi esiintyä monenlaisia. Olen valmis kestämään vaikka kaikki oireet, jos vain siten saisimme lapsen. Tahdon clomit, tahdon aloittaa ne heti.

Lääkäri määrää minulle clomifenit. Niitä syödään nyt kierron 3.-7.päivinä. Kierron 10.-13.päiväksi varataan vielä aika naistentautien polille. Varmistetaan ultraäänellä että munasolu todella on lähtenyt kehittymään ja annostus on riittävä.

Saan vielä lähetteen verikokeelle. Minulta otetaan testosteroniarvo, glukoosi, follikkelia stimuloiva hormoni sekä hepatiitti C ja B.

Jospa nyt tärppäisi. Jos nyt näiden clomien avulla ovuloisin, mieheni täydellisillä siittiöillä hedelmöittyisin ja hedelmöittynyt munasolu kiinnittyisi hyviltä näyttäville kohdun seinämilleni. Voi, kunpa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti